Glosar

A

Afişaj avansat

Un ecran LCD de mari dimensiuni oferă instrucţiuni şi diagnostice, menţinându-vă la curent cu starea ciclului şi timpul rămas.

Apel în aşteptare

Notifică utilizatorul cu privire la un apel primit şi oferă opţiunea de acceptare, respingere sau ignorare a apelului fără a-şi întrerupe conversaţia sau aplicaţia existente.

Apelare vocală

Apelare vocală Apelarea vocală vă permite să formaţi numere de telefon pur şi simplu pronunţând numele persoanei sau contactului. Pentru a utiliza funcţia de apelare vocală, trebuie mai întâi să alocaţi etichete vocale numerelor relevante din agenda telefonică.

B

BREW

Binary Runtime Environment for Wireless (mediu de execuţie binar pentru wireless) este o platformă pentru dezvoltare de aplicaţii care permite dispozitivelor mobile să ruleze multe programe de mici dimensiuni, de exemplu jocuri, indiferent de sistemul de operare al telefonului.

BTU

O unitate termică britanică (BTU) este o unitate de măsurare a energiei utilizate pentru alimentarea aparatelor de aer condiţionat şi de încălzire. Cu cât sunt mai multe BTU, cu atât aparatul de aer condiţionat/încălzire răceşte sau încălzeşte o cameră mai rapid

Bandă

Grupuri de frecvenţe alocate exclusiv pentru comunicaţii wireless.

Baterie Lilon (litiu-ion)

O baterie cu greutate redusă, utilizată în multe dispozitive mobile.

Biorezervor cu nanotehnologie pe bază de argint

Acest rezervor de praf utilizează microparticule de argint pentru a preveni creşterea bacteriilor şi ciupercilor în interior. Aceasta înseamnă că interiorul aspiratorului dvs. LG este curat, ca şi aerul din locuinţa dvs.

Bioshield™

Garnitura care încadrează uşa frigiderului este fabricată dintr-un agent antibacterian care protejează materialul de etanşare a uşii de eroziune, prin prevenirea creşterii bacteriilor şi mucegaiului.

Biosilver™

Multe dintre frigiderele noastre sunt acoperite cu un strat de ioni de argint care protejează împotriva creşterii bacteriilor, ciupercilor şi drojdiei.

Blu-ray

Cel mai performant format DVD de înaltă definiţie, bazat pe tehnologie cu laser albastru şi o compresie sofisticată, pentru cea mai bună capacitate de stocare, susţinută de toţi marii producători şi studiourile cinematografice.

Blu-ray [Partajat cu Home Cinema, DVD şi Unităţi Blu-ray]

Blu-ray playerele şi unităţile Blu-ray folosesc cel mai performant format DVD de înaltă definiţie, bazat pe o tehnologie cu laser albastru şi compresie sofisticată, pentru cea mai bună capacitate de stocare. Toţi marii producători şi studiourile cinematografice susţin Blu-ray.

Bluetooth®

Televizoarele cu capacitate Bluetooth vă permit să transmiteţi fotografii în sistem wireless, de pe dispozitivul dvs. cu capacitate Bluetooth pe televizor, precum şi să ascultaţi televizorul utilizând căşti Bluetooth.

Bluetooth® [partajat cu căşti, telefoane, laptopuri]

Căştile cu capacitate Bluetooth vă permit să conversaţi în sistem hands-free, în automobil sau oriunde altundeva. Bluetooth vă permite de asemenea să transmiteţi muzică în sistem wireless, să vă conectaţi la Internet, să transferaţi fişiere şi multe altele.

Browser

Software utilizat pentru vizionarea paginilor Web.

C

CDMA

Numit şi Code Division Multiple Access (acces multiplu prin repartiţie de cod), CDMA este un interval de frecvenţă unic pentru telefonia mobilă, utilizat în Statele Unite şi Asia.

Cameră foto de telefon

Telefoanele cu cameră foto vă permit să surprindeţi şi să stocaţi imagini statice şi/sau video utilizând o cameră încorporată.

Capacitate

Capacitatea dezumidificatorului se măsoară în pinte (aprox. 0,5 l) per 24 de ore şi este determinată de doi factori: dimensiunea spaţiului de dezumificat şi condiţiile existente în acel spaţiu înainte de dezumidificare.

Cavitate rotundă

O zonă de gătit rotundă înseamnă un spaţiu de gătit mai mare şi mai uşor de curăţat.

Ceiling Cassette Model

When floor space is limited, Ceiling Cassette air conditioners are perfect for large, open spaces and light commercial applications.

Chat

O funcţie a telefonului mobil care permite utilizatorilor să comunice cu alţii prin intermediul unei comunicaţii continue bazată pe mesaje text.

Clasa dimensiunii ecranului [Partajat cu Monitoare]

Pentru monitoarele televizoarelor HD şi calculatoarelor, dimensiunea ecranului se măsoară diagonal, din interiorul ramei. Măsurătoarea nu include carcasa.

Combină frigorifică

O configuraţie cu două uşi, cu partea de refrigerare poziţionată la nivelul ochilor, pentru accesul facil la alimentele cel mai frecvent utilizate. Secţiunea de congelare este disponibilă cu două tipuri de uşi, batantă sau sertar, în funcţie de preferinţe.

Combină maşină de spălat/uscător cu aburi

LG foloseşte o tehnologie inovatoare pe bază de aburi pentru o performanţă superioară de curăţare şi uscare, într-o singură unitate combinată, convenabilă şi care realizează economie de spaţiu.

Conversie ascendentă

Tehnologie dedicată din interiorul DVD playerului care îmbogăţeşte informaţiile stocate pe un DVD cu definiţie standard. Conversia ascendentă creează o transmisie de ieşire de înaltă definiţie pentru HDTV, prin HDMI, generând o calitate superioară a imaginii.

Conversie ascendentă [Partajat cu Video]

Tehnologie dedicată din interiorul DVD playerului; îmbogăţeşte informaţiile stocate pe un DVD cu definiţie standard, pentru a crea o transmisie de ieşire de înaltă definiţie pentru HDTV, prin HDMI, generând o calitate superioară a sunetului.

Cu capacitate pentru radio prin satelit

Echipat pentru a recepţiona sute de canale radio prin satelit XM (necesită abonament).

Cuptor dublu

Două cuptoare de înaltă performanţă, cu capacitate utilă dublă faţă de un singur cuptor. Minunat pentru pregătirea unor mese mari sau prepararea mai multor mâncăruri simultan.

Cuptor unic

Un singur cuptor de capacitate mare şi performanţă înaltă, pentru toate necesităţile dvs. de gătit la domiciliu.

Căldură prin convecţie

Cuptoarele cu convecţie creează o temperatură mai uniformă, datorită ventilatoarelor interne care circulă aerul fierbinte. Transferul prin convecţie al căldurii prepară alimentele mai rapid şi mai uniform, pentru rezultate superioare cuptoarelor obişnuite.

Căldură prin inducţie

O tehnologie vârf de lance pentru plite, care economiseşte energie—şi încălzeşte cu o viteză inegalabilă—prin generarea de energie electromagnetică.

Căldură radiantă

O căldură constantă este emisă—„radiată”—de plită, la o temperatură controlată.

Cel mai performant format DVD de înaltă definiţie, bazat pe tehnologie cu laser

Aceste utile tastaturi de calculator miniaturizate fac compunerea e-mailurilor, a mesajelor text sau navigarea pe Internet să devină mai rapide şi mai intuitive.

CLEAR VOICE II

Clear Voice II recunoaşte automat şi sporeşte volumul vocilor umane în filme şi emisiuni făcându-le mai uşor de auzit printre sunetele de fundal.

CONTINUT PREMIUM

Cea mai bună selecţie de conţinut plăcut furnizat către dumneavoastră accesabil cu uşurinţă. Cardul pentru conţinut Premium selectează şi clasifică cel mai popular şi util conţinut din ţara dumneavoastră. Bucuraţi-vă de cel mai bun divertisment ori de câte ori doriţi.

D

DVD Recorder

Înregistrează clipuri video pe discuri DVD inscripţionabile goale, pentru stocare de rezervă sau partajare de date.

Detectarea încărcăturii

Direct Drive™ detectează dimensiunea încărcăturii şi selectează durata de spălare, durata de clătire şi nivelul apei, pentru o performanţă superioară şi eficienţă maximă.

Difuzoare wireless

Elimină necesitatea cablurilor pentru difuzoare, oferind mai multă libertate şi flexibilitate în amplasarea acestora.

Difuzor telefon

Un microfon şi un difuzor care vă permit să conversaţi în stil hands-free este un lucru minunat atunci când sunteţi la volan sau îndepliniţi sarcini multiple.

DESIGN CINEMA SCREEN

Credeai că poţi urmări un film pe un ecran perfect, fără limitări, doar la cinematograf? De acum poţi să trăieşti această experienţă în confortul casei tale. Creată cu atenţie la detalii şi încorporând tehnologie de vârf, noua gamă de televizoare LG îţi oferă o experienţă de vizionare completă, comparabilă cu cea din sălile de cinematograf.

DIRECT DRIVE

Spre deosebire de motoarele masinilor de spalat conventionale, sistemul LG Direct Drive reprezinta o integrare avansata a motorului, curelei si scripetelui intr-un singur motor silentios si durabil, care este atasat direct la tambur.

DUAL PLAY

Un beneficiu în plus oferit de televizoarele LG. Funcţia Dual Play îţi permite să joci jocuri video împreună cu un prieten, fiecare dintre voi vizionând tot ecranul televizorului.

DYNAMIC MCI 800

Motion Clarity Index este un indicator pentru claritatea de excepție a imaginilor în mișcare de pe display, care încorporează și indicatori ai ratei de contrast. Scanarea backlight în detaliu, reglarea avansată a intensității luminoase și motorul puternic completează performanța extraordinară în reducerea blurării imaginilor în mișcare.

E

E-mail mobil

E-mailul mobil este o funcţie a telefoanelor mobile care permite utilizatorilor să îşi verifice căsuţa de poştă electronică prin intermediul unui cont de webmail sau oricărei alte aplicaţii.

EDGE

O tehnologie încorporată în unele telefoane mobile, care oferă utilizatorilor acces la aplicaţii multimedia şi alte aplicaţii de bandă largă, la viteze de până la trei ori mai mari decât cea existentă. Înseamnă: Enhanced Data for GSM Evolution (GSM cu viteză îmbunătăţită)

ESN

Un număr de serie electronic este un cod de identificare unic, pe 32 de biţi, utilizat pentru activarea unui telefon mobil.

EVDO

Însemnând Evolution Data Only (numai date evoluate), EVDO este modalitatea prin care unele telefoane mobile, de exemplu cele care utilizează reţele CDMA, transmit date wireless.

Ecran tactil

Tehnologia ecranului tactil vă permite să activaţi cifre şi butoane şi să derulaţi meniuri, liste şi imagini atingându-le cu degetele.

Element punte

Un accesoriu pentru plită care combină trei ochiuri de plită în unul singur, permiţând utilizarea facilă a tăvilor şi cratiţelor de mari dimensiuni.

F

Filtru HEPA 13 lavabil

Filtrul HEPA 13 lavabil are patru straturi, inclusiv un strat de cărbune, pentru eliminarea prafului şi mirosurilor. S-a demonstrat că filtrul lavabil elimină 99,97% din praful din atmosferă.

Filtru dual

Uscătoarele de rufe LG folosesc două filtre pentru colectarea prafului şi scamelor de pe haine, pentru a asigura curăţarea perfectă a acestora.

Flux

O modalitate de transfer de date pe un dispozitiv mobil care permite accesarea clipurilor audio şi video pe măsură ce datele respective sunt transferate de la o sursă de reţea.

Frecvenţa înregistrării

La un TV-recorder digital, cu cât este mai mare unitatea de disc, cu atât aceasta poate înregistra şi stoca mai frecvent emisiunile şi filmele dvs. favorite, fără a necesita ştergerea înregistrărilor mai vechi.

Frecvenţă

Frecvenţa unui telefon mobil, măsurată în hertzi, exprimă numărul de ori în care se repetă o funcţie sau o vibraţie periodică în cadrul unui interval de timp specificat.

Frigider French Door

Proiectat cu două uşi accesibile reciproc, care se deschid de la centru, frigiderele French Door sunt perfecte pentru bucătăriile de orice dimensiuni, deoarece nu necesită foarte mult spaţiu liber pentru accesarea uşii. Sertarul cu tragere al congelatorului este montat dedesubtul secţiunii de refrigerare, permiţând accesul facil la rezervele de alimente congelate.

Frigider cu 3 uşi

Combină confortul şi eficienţa modelelor side-by-side şi cu congelator în partea inferioară, având două uşi în partea superioară şi un congelator de mare capacitate.

Frigider cu 4 uşi

Dezvoltând confortul şi eficienţa unui frigider cu 3 uşi, frigiderul cu 4 uşi este disponibil cu sertarul congelatorului divizat în două părţi, pentru cele mai bune condiţii de organizare şi facilitate de acces.

Frigider cu congelator montat inferior

O configuraţie cu două uşi, în care partea de refrigerare este poziţionată la nivelul ochilor, pentru accesul facil la alimentele cel mai frecvent utilizate. Secţiunea de congelare este disponibilă cu două tipuri de uşi—batantă şi sertar—în funcţie de preferinţe.

Frigider side-by-side

O configuraţie cu două uşi, care cuprinde secţiunile de refrigerare şi congelare poziţionate una lângă alta, pe verticală. Acest tip de frigider are avantajul capacităţii mari a congelatorului şi este perfect pentru bucătăriile înguste.

Funcţia Bio

Funcţia Bio încălzeşte apa până la 4º Celsius în primele etape ale ciclului, pentru a activa enzimele din detergent şi a înlătura în mod eficient petele pe bază de proteine.

Funcţia Clătire Plus

Clătire Plus alocă un timp de clătire suplimentar pentru rufele dvs., pentru a asigura clătirea integrală a detergentului.

Funcţia blocare acces copii

Această funcţie esenţială dezactivează butoanele aparatului, pentru a împiedica modificarea programului de către copii pe durata funcţionării.

Funcţia clătire/Aşteptare

Această funcţie inteligentă vă permite să lăsaţi rufele de spălat fără a vă face griji cu privire la cute, suspendarea hainelor sau ciclul de prespălare până la întoarcerea dvs.

Funcţia curs favorit

Memorează programul dvs. favorit de uscare, astfel încât să îl puteţi activa printr-o apăsare de buton.

Funcţia de preparare crocantă WaveDOM

Un platou de oţel inoxidabil din interiorul cuptorului cu microunde asigură formarea unei baze crocante şi a unei suprafeţe superioare uşor rumenite a alimentelor.

Funcţia de preparare cu aburi WaveDOM

Prepararea cu aburi WaveDOM foloseşte un platou din oţel inoxidabil situat deasupra unui grătar perforat, aşezat la rândul lui pe un rezervor de apă, pentru crearea de aburi şi prepararea alimentelor.

Funcţia de preparare prin frigere WaveDOM

Cuptoarele cu microunde cu grill convenţionale încălzesc numai de sus; WaveDOM de la LG foloseşte un grătar şi un platou pentru rumenirea alimentelor pe toată suprafaţa.

Funcţie Time Save

Time Save reduce durata ciclului pentru a economisi apă şi energie.

Funcţie antişifonare

Modul antişifonare previne cutele care apar atunci când rufele nu sunt descărcate la scurt timp după încheierea ciclului

Funcţie de scurgere

Această funcţie vă permite să scurgeţi apa din maşină în situaţiile în care uitaţi să încărcaţi toate rufele de la început.

Funcţie de temporizare

Această funcţie utilă vă permite să programaţi finalizarea unui ciclu cu 3-19 ore mai târziu, pentru cel mai mare confort.

Funcţiile temp. ridicată/temp. scăzută

Aceste funcţii reduc sau prelungesc durata ciclului, prin majorarea sau reducerea temperaturii.

FLICKER-FREE 3D

Bucuraţi-vă de un televizor 3D, care este mai comfortabil pentru ochi, fără tremuratul specific imaginilor 3D. Spre deosebire de televizoarele convenţionale 3D, LG CINEMA 3D Smart TV este certificată pentru lipsa tremuratului imaginilor şi oferă, de asemenea, imagini mai luminoase 3D. Este mai lejer pentru ochi, oferind calitate 3D clară care iese din ecran.

G

GPS

Global Positioning (poziţionarea globală) sau GPS este un instrument de navigaţie care permite utilizatorilor să îşi determine poziţia relativă şi deplasarea utilizând un receptor care calculează orientarea. GPS ajută, de asemenea, la identificarea poziţiei unui utilizator în caz de urgenţă şi este folosit adeseori în cadrul altor aplicaţii.

GSM

Global System for Mobile Communications (sistemul global pentru comunicaţii mobile) este standardul tehnologic comun la nivel mondial pentru comunicaţiile mobile, ceea ce permite abonaţilor să îşi utilizeze telefoanele în multe părţi ale lumii.

Generatia 3G

3G sau Generaţia a 3-a se referă la reţeaua celulară de ultimă generaţie, care oferă o lăţime de bandă semnificativ mai mare şi, ca atare, acces la fişiere de date mai mari, cum ar fi clipuri video, muzică şi alte fişiere multimedia.

GAME WORLD

Jocuri care te vor impresiona. Utilizând telecomanda magică sau un controller pentru joc vă puteţi bucura de jocuri interactive, distractive pentru întreaga familie. Jocuri frumoase de toate tipurile şi genurile vor mulţumi aproape pe oricine.

H

HAC

Indică un telefon mobil compatibil cu protezele auditive.

HD DVD

Un format de disc optic de înaltă densitate, pentru stocarea datelor şi clipurilor video de înaltă definiţie.

HD TV

Televiziunea de înaltă definiţie (HDTV) este o televiziune digitală, cu rezoluţie mult superioară televiziunii analogice tradiţionale. Toate transmisiile TV vor trece la sistemul digital, din prezent şi până în anul 2012. Informaţii suplimentare privind televiziunea digitală sunt disponibile la Digital UK.

HDMI

Interfaţa multimedia de înaltă definiţie (HDMI) este un standard de conexiune asemănător cu USB, care oferă o interfaţă între orice sursă audio-video, cum ar fi un DVD player HD, un sistem Home Cinema sau un televizor LCD, printr-un singur cablu, exclusiv digital.

HDMI-Ready

Interfaţa multimedia de înaltă definiţie (HDMI) este un standard de conectivitate digitală asemănător cu USB, care poate transmite semnale audio şi video digitale la calitate de înaltă definiţie.

HDTV [partajat cu Televiziune, Video]

Televiziunea de înaltă definiţie (HDTV) este o televiziune digitală, cu rezoluţie mult superioară televiziunii analogice tradiţionale. Toate transmisiile TV vor trece la sistemul digital, din prezent şi până în anul 2012. Informaţii suplimentare privind televiziunea digitală sunt disponibile la Digital UK.

HSCSD

Acronim pentru High Speed Circuit Switched Data (date cu comutare de circuite de mare viteză), acest software permite „compilarea”, un proces care accelerează transferul de date.

HSDPA

Acronim pentru High-Speed Download Packet Access (acces prin pachete în legătură descendentă de mare viteză), această funcţie pentru mobilele din generaţia a 3-a oferă utilizatorilor viteze de transfer de date mai mari pentru aplicaţiile multimedia.

HDMI

Consolidarea video HD, audio şi a datelor printr-un singur cablu permite comunicarea de înaltă viteză.

I

ID apelant

O funcţie a telefonului care afişează informaţii referitoare la apelurile primite pe ecranul LCD al unui dispozitiv mobil.

IMAP4

Denumită şi Protocolul de Acces pentru Mesagerie pe Internet 4, această tehnologie permite utilizatorilor să regăsească şi să trimită mesaje de e-mail prin browserul telefonului mobil.

Imagine de fundal

Un fundal personalizabil afişat pe ecranul unui telefon mobil.

Indicator de curăţare a filtrului

Acest indicator util se aprinde atunci când filtrul este plin şi trebuie curăţat.

Indicator de curăţare a filtrului

Acest indicator util se aprinde atunci când filtrul este plin şi trebuie curăţat.

iPod®-Ready [Partajat cu Audio]

Conceput pentru conectarea facilă la iPod şi redarea muzicii prin boxele externe de înaltă calitate.

iPod®-Ready [Partajat cu Home Theater]

Conceput pentru conectarea facilă la iPod şi redarea muzicii prin boxele externe de înaltă calitate.

Incorporat

Aparatul este instalat la comandă, direct în bucătăria dvs., pentru a se potrivi perfect în spaţiul şi decorul dvs.

Ingheţare cu jet de aer

Aerul rece este pompat direct în unul dintre compartimentele congelatorului, pentru a asigura congelarea mai rapidă. Acest proces ajută la păstrarea umezelii şi nutrienţilor în alimente, ceea ce, la rândul său, păstrează prospeţimea alimentelor mai mult timp.

IPS PANEL

Secretul din spatele unghiului de vizionare superioară şi calitate este panoul IPS. Aşa cum calitatea boabelor de cafea determină calitatea cafelei, calitatea panoului IPS determină calitatea televizorului. Panoul IPS folosit de LG reprezintă motivul pentru care televizoarele LG TV sunt caracterizate de claritate, consistenţă şi fermitate.

J

Java

Un limbaj de programare dezvoltat de Sun Microsystems, Java este lider în domeniul platformelor pentru mobil, oferind utilizatorilor posibilitatea de a descărca aplicaţii independente pentru utilizare offline.

L

LCD

Un afişaj cu cristale lichide (LCD) este dispozitivul de afişaj sau ecranul plat.

LED

LED-urile sunt lămpi mici, care se găsesc în componenţa multor telefoane mobile.

LG SimpLink™

SimpLink este tehnologia de conectivitate de la LG, care permite comunicarea convenabilă între produsele LG şi orice dispozitiv compatibil LG, prin cablu HDMI.

La adâncimea dulapului

Modelele la adâncimea dulapurilor de bucătărie sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu dulapurile de bucătărie standard, oferind un aspect integrat, fără necesitatea încastrării.

LightScribe™

Inscripţionaţi etichete de calitate serigrafică direct pe discurile dvs., graţie tehnologiei convenabile şi rentabile de imprimare cu laser de la LightScribe.

Luminozitate (ANSI-lumeni)

O unitate de măsură a intensităţii generale a imaginii. Cu cât este mai mică valoarea luminozităţii, cu atât imaginea este mai închisă; cu cât valoarea este mai mare, cu atât imaginea este mai deschisă.

Lumină tambur

Uscătoarele de rufe LG sunt prevăzute cu o lampă în interiorul tamburului, care se aprinde la deschiderea uşii.

LED PLUS

Ecranele LED PLUS afişează imagini de o luminozitate şi claritate excepţionale, pentru o calitate a imaginii incredibila.

LED

Ecranele LED afişează imagini de o luminozitate şi claritate excepţionale, pentru o calitate a imaginii de exceptionala.

LG CLOUD

Cu serviciul LG Cloud puteţi reda conţinutul pe televizorul dumneavoastră smart oriunde, oricând. Accesează rapid video, muzică şi fotografii de la alte dispozitive şi bucuraţi-vă de ele pe televizorul dumneavoastră.

M

MEID

Un identificator de echipament mobil este un cod de identificare unic, care se găseşte pe orice dispozitiv mobil CDMA şi se utilizează în scopuri de autentificare.

MI

Denumit şi mesagerie instantanee, acest instrument de comunicaţie permite utilizatorilor să desfăşoare o conversaţie continuă, prin mesaje introduse de la tastatură, pe ecranul telefonului mobil.

MMS

Denumit şi serviciul de mesagerie multimedia, acest sistem permite utilizatorilor să trimită şi să recepţioneze text, imagini, clipuri video şi clipuri audio cu dispozitivul mobil.

MP3

MP3 sunt fişiere audio digitale acceptate de multe telefoane mobile.

Magic Crisper

Această funcţie inovatoare este concepută pentru a elimina condensul din frigider şi a menţine prospeţimea alimentelor mai mult timp.

Maşină de spălat cu aburi [Partajat cu Maşină de spălat, Uscător, Maşină de spăl

Maşinile de spălat cu aburi LG folosesc o tehnologie cu aburi mai performantă, pentru a economisi timp şi bani, reducând totodată consumul de energie.

Megapixel

Un megapixel reprezintă un milion de pixeli şi este unitatea de măsură utilizată pentru a descrie sensibilitatea la imagine a unei camere foto digitale. Cu cât este mai mare numărul de megapixeli al unei camere, cu atât este mai bună imaginea digitală pe care aceasta o poate produce.

Mesagerie vocală

Un serviciu pentru recepţionarea, stocarea şi recuperarea de mesaje audio pe un telefon mobil, în locul unui robot.

Miracle Zone

Această funcţie utilă vă permite să selectaţi temperaturi diferite în unul dintre compartimentele frigiderului, pe baza tipului de aliment stocat.

Mod avion

Numită şi mod de avion, această setare dezactivează numai părţile de radioemisie wireless ale unui dispozitiv mobil, permiţând utilizarea în condiţii de siguranţă a anumitor funcţii atunci când călătoriţi cu avionul.

Model ART COOLTM

Clienţii informaţi vor aprecia inovaţia din spatele unui aparat de aer condiţionat fără conducte, cu un consum foarte redus de energie, ce are de asemenea rolul de ramă pentru tablourile sau fotografiile personale.

Model PTAC

Aceste aparate de aer condiţionat/încălzire se remarcă datorită nivelurilor de decibeli ultra-reduse şi cotaţiile de eficienţă de energie înalte.

Model Thru-the-Wall

Aceste modele adaptabile, eficiente energetic, sunt concepute pentru montarea într-un orificiu dedicat în perete, ideal pentru aplicaţiile la domiciliu şi cele comerciale mici.

Model casetă pentru plafon

Atunci când spaţiul camerei este limitat, aparatele de aer condiţionat sub formă de casetă pentru plafon sunt perfecte pentru spaţiile mari deschise şi mici aplicaţii comerciale.

Model fereastră

Elegante şi eficiente energetic, aparatele noastre de aer condiţionat cu o singură unitate, modelul pentru fereastră, sunt concepute pentru amplasarea în dreptul unei ferestre a casei sau apartamentului, pentru răcirea integrală sau parţială a unei camere.

Model montat pe podea

Aceste aparate de aer condiţionat sunt ideale pentru aplicaţiile comerciale reduse şi funcţionează bine în spaţiile mari, deschise.

Model portabil

Aparatele de aer condiţionat portabile oferă adaptabilitate şi eficienţă energetică, pentru aplicaţiile la domiciliu şi cele comerciale mici.

Motor XD

Optimizează raportul semnal/zgomot şi îmbunătăţeşte luminozitatea, contrastul şi gradul de detaliu, pentru o calitate cinematografică, de înaltă rezoluţie, a imaginii.

Multisenzori digitali

Frigiderele side-by-side de la LG sunt prevăzute cu mai mulţi senzori care pot detecta cele mai mici schimbări de temperatură interioară şi regla automat comenzile pentru a menţine permanent o temperatură stabilită constantă.

Music Player pentru telefon

Delectaţi-vă cu muzica dvs. oriunde aţi merge şi ascultaţi muzică în format digital, cum ar fi MP3, cu sunet stereo integral, cu ajutorul music playerului de pe telefon. Unele modele includ un transmiţător FM sau un egalizator grafic reglat profesional.

Măsurători ale clasei dimensiunii ecranului [Partajat cu Televizor]

Pentru monitoarele televizoarelor HD şi calculatoarelor, dimensiunea ecranului se măsoară diagonal, din interiorul ramei. Măsurătoarea nu include carcasa.

MHL

Conectaţi-vă şi urmăriţi conţinutul HD de pe telefonul dumneavoastră pe ecranul televizorului prin intermediul cablului MHL şi controlaţi-l cu telecomanda Magic Remote. Telefonul este deasemenea încărcat în timpul conectării la televizor.

MIRACAST

Certificarea WiFi Alliance Miracast vă permite să vă bucuraţi de o conectare rapidă şi uşoară între TV, telefoane inteligente si tablete, toate acestea fără fire, permiţând transferul uşor şi partajarea conţinutului dumneavoastră digital direct pe ecranul televizorului.

N

Navigare Web

Graţie conexiunilor wireless prin reţele celulare sau în reţea locală (LAN), această funcţie vă permite conectarea la Internet, oriunde şi oricând, prin intermediul telefonului.

O

OCHELARI 3D CONFORTABILI

Ochelarii 3D ai televizoarelor LG sunt uşori, fără baterii şi economici, oferind un confort sporit în timpul vizionării.

P

PCS

PC Sync sau PC Suite este un software care permite utilizatorilor să sincronizeze datele stocate pe telefon, de exemplu numerele de telefon salvate, calendarele şi mesajele, cu un PC compatibil.

POP3

O abreviere pentru Post Office Protocol (protocol poştal) versiunea 3, POP3 permite utilizatorilor accesarea căsuţei de e-mail pe un dispozitiv mobil.

Preparare cu halogen

Cuptoarele LG SolarCube Light utilizează lămpi puternice cu halogen pentru prepararea suprafeţei exterioare a alimentelor şi penetrarea acesteia, pentru a asigura pregătirea perfectă a interiorului. Această modalitate unică de preparare este neobişnuit de rapidă, dar menţine umezeala şi frăgezimea alimentelor.

Preparare la grill

Minunat pentru rumenirea rapidă, menţinând umezeala şi frăgezimea alimentelor în interior.

Program de uscare pentru călcat intensiv

Acest program usucă în mod eficient materialele mai groase care necesită să fie călcate, de exemplu aşternuturile de pat şi feţele de masă.

Program delicat

Acest program esenţial usucă uşor materialele sintetice sensibile la căldură.

Programul Cupboard Dry

Acest program usucă materialele normale, de exemplu lenjeria de corp, care nu necesită să fie călcate.

Programul cu prespălare

Acest program oferă un ciclu de spălare mai lung pentru hainele deosebit de murdare.

Programul de spălare

Multitudinea de programe de spălare vă permite să calibraţi perfect un ciclu de spălare conform dimensiunii încărcăturii şi tipului de haine de spălat.

Programul de uscare uşoară

Acesta este un program pentru materialele care necesită să fie călcate numai foarte puţin.

Programul extra-uscare

Acesta este un program pentru materialele groase sau matlasate, cum ar fi prosoapele, care nu necesită să fie călcate.

Programul fără rotire

În programul fără rotire, maşina scurge apa, dar nu se roteşte după încheierea ciclului de spălare, prevenind cutele şi protejându-vă hainele.

Programul lână

Acest program usucă în mod specific hainele din lână.

Programul rapid 30

Acest program finalizează un ciclu de spălare complet în numai 30 de minute. Este conceput pentru hainele care necesită spălare frecventă, de exemplu hainele sport care s-ar putea deteriora la o spălare normală frecventă.

Programul spălat de mână

Spălatul de mână este un program delicat, creat în mod special pentru materialele clasificate ca „numai pentru spălat de mână”.

Programul uscare maximă

Acesta este un program pentru materialele groase sau matlasate, cum ar fi prosoapele, care nu necesită să fie călcate.

Programul uscare rufe de călcat

Acest program usucă materialele care necesită să fie călcate.

Programul Îngrijire cute

După terminarea ciclului de spălare, programul Îngrijire cute permite rotirea lentă a tamburului, pentru a ajuta la netezirea cutelor, reducând efortul la călcat.

Protecţie antibacteriană

Cuptoarele cu microunde LG prezintă un strat de protecţie antibacterian dovedit a reduce creşterea bacteriilor.

Push-to-talk

Un sistem existent pe telefoanele mobile, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a comunica unu-la-unu sau unu-la-mai-mulţi, în manieră similară cu staţiile walkie-talkie.

PICTURE WIZARD II

Picture Wizard II vă permite să reglaţi elemente ale imaginii cum ar fi nivelul de negru, culoarea, nuanţa şi claritatea.

Protective Glass

Îngrijorat de zgârieturi pe ecranul televizorului tău? Televizoarele LG cu plasmă sunt protejate de un strat protectiv de sticlă, făcându-le foarte rezistente şi durabile.Teste au fost efectuate pentru a arăta cât de rezistente şi robuste sunt la zgârieturi. Păstraţi televizorul în condiţie perfectă cât timp îl folosiţi.

Q

QWERTY keyboard

These handy, miniaturized computer keyboards make emailing, texting or surfing the web faster and more intuitive.

R

Radio mobil

Radio prin satelit sau digital pe un telefon mobil, care oferă accesul la o varietate de fluxuri în direct de canale de muzică, sport, talk-showuri şi multe altele.

Real Cinema

Cu Real Cinema, filmele de înaltă definiţie rulează la viteza de 24 de cadre pe secundă la care au fost filmate iniţial, ceea ce aduce sistemul dvs. home cinema cu un pas mai aproape de realitate.

Recomandat de Energy Saving

Schema de eficienţă energetică a Energy Saving Trust®. Numai produsele care îndeplinesc criterii stricte de eficienţă energetică pot afişa această siglă.

Recomandat de Energy Saving [Partajat cu Aer condiţionat]

Schema de eficienţă energetică a Energy Saving Trust®. Numai produsele care îndeplinesc criterii stricte de eficienţă energetică pot afişa această siglă.

Rezervor de apă de interior

Rezervorul acestui răcitor de apă a fost repoziţionat în mod inteligent în uşa frigiderului, astfel încât apa circulă pe o distanţă mai scurtă către răcitor, comparativ cu frigiderele side-by-side convenţionale. Aceasta permite răcirea mai mare a apei de băut.

Rezoluţie [Partajat cu Monitoare]

Se referă la nivelul de detaliu reţinut de o imagine, exprimat în pixeli pentru imagistica digitală. Cu cât este mai mare rezoluţia, cu atât este mai complex detaliul.

Rezoluţie [Partajat cu Televizor]

Se referă la nivelul de detaliu reţinut de o imagine, exprimat în pixeli pentru imagistica digitală. Cu cât este mai mare rezoluţia, cu atât este mai complex detaliul.

Rezoluţie nativă

Proiectoarele şi afişajele cu panou plat prezintă restricţii specifice în materie de rezoluţie, astfel încât o singură setare „nativă” va oferi calitatea de afişare optimă. Deşi pot fi indicate şi alte rezoluţii, această rezoluţie nativă unică va oferi întotdeauna cea mai bună calitate a imaginii.

RESOLUTION UPSCALER

Vă puteți bucura de conţinut de înaltă rezoluţie pe televizor! Situațiile în care conţinutul extern de pe internet sau dispozitive are o calitate slabă pe televizor se întâmplă frecvent, din cauza rezoluţiei mici a fişierelor. LG oferă o soluţie prin funcţia Resolution Upscaler, care îmbunătăţeşte considerabil rezoluţia conţinutului original şi oferă o calitate foarte bună pe un ecran mare.

Rama Subtire

Bucuraţi-vă de vizionare captivantă şi design optim cu rama subţire al televizorului.

S

SMS

Denumit şi serviciu de mesaje scurte, acest instrument de comunicare permite utilizatorilor să tasteze şi să trimită scurte mesaje text de la tastatura unui telefon.

SRS TruSurround XT

SRS TruSurround XT include o tehnologie a sunetelor joase brevetată, asemănătoare cu calitatea cinematografică, care oferă tonuri joase mai profunde şi mai bogate.

SRS WOW

SRS WOW este o tehnologie brevetată şi premiată care sporeşte semnificativ calitatea semnalelor audio mono şi stereo. Aceasta creează percepţia unei dinamici şi performanţe a tonurilor joase îmbunătăţite faţă de boxele sau căştile standard.

Schimbător multi-disc

Un DVD player sau CD player care vă permite să introduceţi mai multe discuri simultan, pentru un divertisment continuu.

SecurDisc™

SecurDisc™ permite utilizatorilor profesionişti şi privaţi să protejeze şi să partajeze date în condiţii de securitate, graţie capacităţii de stocare redundantă a datelor, precum şi de autentificare digitală a acestora.

Single Oven

One large-capacity, high-performance oven to meet all of your home cooking needs.

Sistem Compact Theatre

Perfect pentru birouri sau camerele mai mici în care doriţi un sistem de divertisment muzical şi video de înaltă performanţă, all-in-one, într-o configurare compactă.

Sistem Home Theater

Transformaţi-vă sufrageria într-un cinematograf la domiciliu cu ajutorul unui singur sistem de divertisment integrat, puternic, care include un DVD player, un receptor digital, o combinaţie de 5.1 boxe şi un tuner radio AM/FM.

Sistem de operare mobil

Sistemul de operare existent pe dispozitivul dvs. mobil, care determină tipurile (şi versiunile) de aplicaţii acceptate de acesta.

Sisteme multi-split

Aceste aparate de aer condiţionat/încălzire extrem de eficiente energetic funcţionează cu două sau trei unităţi interioare, montate în camere separate, pentru un control precis, individual al temperaturii.

Sisteme single-split

Aceste aparate de aer condiţionat/încălzire fără conducte, cu o mare eficienţă energetică, prezintă avantajul designurilor elegante şi discrete care se potrivesc perfect în orice cameră a locuinţei şi, totodată, vă ajută să economisiţi bani.

SteamDishwasher™

Noile maşini de spălat vase inovatoare de la LG SteamDishwashers™ folosesc un jet de abur mai performant pentru o curăţare mai completă a vaselor, cu un consum de apă şi energie mai mic.

Sunet SRS

Sunetul SRS emite un semnal audio 3D natural din orice sistem stereo cu două boxe. Sunetul SRS oferă o experienţă audio naturală, asemănătoare cu sunetul surround, din orice poziţie de audiţie.

Suprapus

Maşini de spălat şi uscătoare care pot fi poziţionate una peste cealaltă pentru a face economie de spaţiu.

SMART HOME

Simplu, uşor de navigat şi cu opţiuni de personalizare, Smart Home vă ajută să petreceţi mai puţin timp modificând setări şi mai mult timp să vă bucuraţi de televizor.

SMART SHARE

Transmiteţi conţinutul media către multiple dispozitive wireless prin intermediul SmartShare. Răsfoiţi şi transmiteţi fişiere din dispozitivele de stocare externe către ecranul imens al televizorului sau vizionaţi canale de televiziune pe dispozitive prin intermediul software-ului SmartShareTM. LG prezintă un adevărat Smart TV care se conectează la alte dispozitive mai uşor ca oricând. Bucuraţi-vă de conţinut fără constrângeri.

SMART DIAGNOSIS

Functia LG Smart Diagnosis ofera suport rapid din partea reprezentantilor de servicii pentru clienti pentru identificarea problemelor tehnice.

SMART ENERGY SAVING

Funcţia Backlight Control controlează luminozitatea televizorului. Funcţia Screen Off vă permite să opriţi ecranul, păstrând audio pornit. Funcţia Stand-by Zero setează televizorul pentru un consum redus de energie, ajungând la un consum zero.

T

TFT

Denumită şi afişaj cu diode cu film subţire, această tehnologie de afişaj redă culorile cu o luminozitate excepţională, fără a consuma excesiv bateria.

Tehnologie Blu-ray Disc [Partajat cu Video, Unităţi optice]

Cel mai performant format DVD de înaltă definiţie, bazat pe tehnologie cu laser albastru şi o compresie sofisticată, pentru cea mai bună capacitate de stocare, susţinută de toţi marii producători şi studiourile cinematografice.

Telefon glisant

Telefoanele glisante se compun din două segmente care se desprind confortabil prin glisare pentru accesarea facilă a tastaturii sau se acoperă reciproc prin glisare, pentru protecţia tastaturii.

Telefon inteligent

Sintagma „Smart Phone” (telefon inteligent) se referă la două lucruri: telefoane care oferă funcţii avansate, cum ar fi e-mail, Internet şi tastatură, sau telefoane care execută un software de sistem de operare complet (sau ambele).

Telefon pliabil

Fiind unul dintre cele mai populare designuri ale noastre, aceste telefoane se deschid confortabil prin pliere pentru a răspunde la un apel telefonic (sau a scrie un mesaj text), şi se închid prin pliere pentru a încheia apelul.

Telefon-baton

Numele acestor telefoane populare îşi are originea în forma lor de „baton de ciocolată”. Butoanele uşor de accesat şi afişajul proeminent le sporesc popularitatea.

Televizor LCD

Afişajele cu cristale lichide (LCD) sunt iluminate cu panouri iluminate pe fundal. Televizoarele LCD sunt ideale pentru camerele în care nivelurile luminii nu pot fi controlate.

Televizor cu plasmă

Afişajele cu plasmă generează propria lumină. Aceasta permite unui televizor cu plasmă să ofere un raport de contrast mai bun şi un răspuns mai bun la materialele video cu mişcare rapidă.

Ton de apel polifonic

Sunete care indică un apel primit, tonurile de apel polifonice sunt mai complexe decât tonurile monofonice standard.

Transmiţător FM

Un transmiţător FM oferă acces la posturile de radio FM în direct, pe telefonul mobil.

TruMotion [Partajat pentru majoritatea televizoarelor]

Oferă imagini TV mai clare şi mai omogene, inclusiv pe durata scenelor de acţiune rapide, pentru a crea o imagine mai clară şi mai precisă.

Tuner AM/FM

Conectaţi-vă la posturile de radio AM sau FM favorite şi delectaţi-vă cu muzică, discuţii, ştiri, sport şi multe altele.

Tuner digital

Traduce şi retransmite semnalele pentru ecranul televizorului dumneavoastră, de la undele radio, satelit şi cablu.

Tuner radio AM/FM [Partajat cu Audio]

Conectaţi-vă la posturile de radio AM sau FM favorite şi delectaţi-vă cu muzică, discuţii, ştiri, sport şi multe altele.

TELECOMANDA MAGICA

Point & Click, Drag & Drop : Telecomanda se comportă ca un mouse. Puteţi îndrepta cursorul, puteți face click şi fixa oriunde doriti pe ecranul televizorului LG. Derularea paginii cu rotiţă: Control intuitiv cu telecomanda care se comportă ca un mouse. Poţi derula în sus şi în jos pagina browser-ului web la fel ca un mouse pentru o utilizare uşoară. Rotiţa ajută la comutarea între diferite canale TV mai uşor ca oricând. Comandă prin gesturi : Faceţi un gest simplu pentru comenzi complexe şi economisiţi timp. Căutare vocala: În loc să tastaţi vă puteţi folosi de modulul vocal pentru a introduce textul. Căutare universală, pe reţele sociale şi internet doar cu ajutorul vocii tale.

TAG ON

Partajarea între dispozitivul mobil şi televizor nu a fost niciodată mai simplă cu funcţia Tag On, o caracteristică ce permite partajarea de conţinut reciproc şi oglindirea prin simpla "etichetare" smartphone la un autocolant NFC prevăzut cu televizorul. | (Mobile → TV, TV → Mobile) *autocolant NFC disponibil in functie de model

TIME MACHINE II

Nu mai trebuie să vă faceţi griji cu privire la programele preferate pe care nu le puteți viziona.Cu noua versiune actualizată a funcției LG Time Machine, programele TV pot fi înregistrate astfel încât să puteţi derula, să puneţi pauză, sau să revizionaţi programele dumneavoastră preferate. - Vizionaţi şi înregistraţi: Înregistraţi un program în timp ce vizionaţi un alt canal. - Playback live: play, pauză, derulaţi şi revizionaţi programele dumneavoastră preferate pe un hard drive extern. - Înregistrare programată: Rezervaţi un program pe care nu aveţi timp să îl vizualizaţi.

TRIPLE XD ENGINE

Bucuraţi-vă de perfecţiunea absolută de culoare, contrast şi claritate cu motoarele triplu XD. - Cel mai recent motor LG şi cel mai avansat motor triplu XD vă aduce cel mai înalt nivel de excelenţă în culoare, contrast şi claritate cu cea mai bună calitate a imaginii şi performanţă.

U

USB

O conexiune de tip plug-in utilizată frecvent pentru transferul de date între telefoane mobile şi alte dispozitive, de exemplu PC-uri.

USB 2.0 [Partajat cu Televizor]

Magistrala serială universală (USB) este cel mai comun format de conexiune între calculatoare şi periferice cum ar fi monitoare, imprimante şi unităţi optice. USB 2.0 permite transferul mult mai rapid al datelor de intrare/ieşire.

USB Media Host

Se conectează la PC-uri, laptopuri sau unităţi flash, astfel încât să puteţi vizualiza fotografii sau să ascultaţi muzică de la o sursă externă.

Unitate externă

Unităţile optice externe citesc (redau) şi scriu (inscripţionează) date digitale pe disc. Sunt portabile, se conectează în mod convenabil la PC cu ajutorul unui cablu şi nu necesită o sursă de alimentare, contrar faţă de unităţile interne, care sunt instalate în interiorul PC-ului.

Unitate internă

Unităţile optice interne citesc (redau) şi scriu (inscripţionează) date digitale pe disc. Se conectează în interiorul carcasei PC-ului, în opoziţie faţă de unităţile externe, care se conectează extern la PC, prin cablu.

Uscare cu senzor

Uscătoarele de rufe LG sunt echipate cu un senzor care estimează timpul de uscare pe baza tipului de material, reducând astfel riscul deteriorării hainelor.

Uscător cu aburi

Uscătoarele cu aburi LG folosesc o tehnologie cu aburi mai performantă, pentru a economisi timp şi bani, reducând totodată consumul de energie.

Uscător de rufe cu condensare

Un uscător de rufe cu condensare nu necesită ventilaţie pentru a funcţiona, permiţând instalarea în orice loc în care există acces la reţeaua de electricitate, la instalaţii şi la un sistem de scurgere.

Uscător de rufe de mare capacitate

Un uscător de rufe de mare capacitate reduce numărul de încărcări, permiţându-vă să uscaţi articole mai mari, cum ar fi păturile sau perdelele. De asemenea, datorită surplusului de spaţiu interior, aerul fierbinte are o mai bună circulaţie, pentru reducerea cutelor.

Uşă reversibilă

Această funcţie utilă vă permite să instalaţi uscătorul de rufe în locul cel mai convenabil din locuinţă.

USB 2.0

Poti rula poze, muzica si continut video de pe dispozitivele externe de stocare.

W

WAP

WAP (Wireless Application Protocol) oferă acces la site-uri Web concepute special pentru telefoanele mobile cu capacitate WAP.

WCDMA

Numită şi CDMA în bandă largă sau 3GSM, este o tehnologie mobilă de generaţia a 3-a care permite descărcarea rapidă a datelor precum pagini Web şi multimedia pe un telefon mobil.

WQVGA

Se referă la orice afişaj LCD panoramic de înaltă definiţie.

Wi-Fi

Denumită şi reţea locală wireless, această tehnologie vă permite conectarea la Internet şi/sau accesarea căsuţei de e-mail de pe telefonul mobil sau alt dispozitiv wireless, într-un spaţiu fizic delimitat.

Windows Mobile

Profitaţi de aplicaţiile avansate incluse pe Incite, telefonul inteligent echipat cu Windows de la LG.

WIRELESS DISPLAY (WI-DI)

Tehnologia Intel WiDi (Display Wireless) vă permite conectarea uşoară şi rapidă între televizor şi laptopuri fără fire sau reţea de internet.

3

3D WORLD

Intrați într-o lume în continuă expansiune a divertismentului 3D doar cu ajutorul telecomenzii! Cardul 3D WORLD de la LG vă oferă conţinut nelimitat 3D, inclusiv filme, sport, videoclipuri, clipuri educaţionale şi mai mult!

6

600Hz Max

Cu 600 de imagini pe secundă, televizorul LG cu plasmă oferă imagini mai clare şi mai fluide, chiar şi în timpul scenelor în mişcare.

SONDAJ / Ce modalitate de plata preferati pentru cumparaturile online?
Ce modalitate de plata preferati pentru cumparaturile online?
Suport
Newsletter Contact
Ghidul tau autentic de shopping. Viziteaza magazinul LGMag.ro pe ShopMania Comparator online Romania www.price.ro - your shopping expert