Termeni si conditii

DEFINITII
Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre TOP TECH SRL in Insolventa, prin intermediul magazinului de vanzari online www.LGMag.ro catre Cumparator si pot fi modificate de catre Vanzator fara a avea obligatia de a anunta utilizatorii sai.
Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.
Vanzator - societatea comerciala TOP TECH SRL in Insolventa, avand sediul social in Carcea, Str. Plaiului nr. 11, Dolj, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J16/1198/2005, CIF  RO17657812.
Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

 

DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul LGMag.Ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele:

a. Comanda, impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare, precum si conditiile sale specifice
b. Specificatiile Cumparatorului
c. Termeni si conditii

Confirmarea Comenzii de catre Cumparator reprezinta dovada certa a informarii sale de catre Vanzator cu privire la aspectele mai sus mentionate precum si a insusirii acestor conditii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator va fi finalizata doar atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea acestuia catre Cumparator. Vanzatorul nu considera niciodata o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator.

 

GARANTIA

Toate produsele comercializate de pe site-ul LGMag.ro, cu exceptia celor resigilate, sunt noi si vor avea certificat de garantie emis de producator, importator, distribuitor sau de Vanzator  si factura aferenta. Acestea beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Toate produsele prezentate pe LGMag.ro provin din surse autorizate.

 La solicitarea garantiei este obligatorie prezentarea produsului defect impreuna cu accesoriile acestuia (accesorii, cabluri, carte tehnica, etc) in ambalajul original, insotit de factura emisa de Vanzator  si de certificatul de garantie emis de producator, importator, distribuitor.

Pentru produsele a caror certificate de garantie sunt emise direct de producator,  produsele reclamate defecte in perioada de garantie trebuie prezentate direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

Garantia produselor a caror certificat de garantie este emis de catre Vanzator se acorda la sediul societatii. Toate cheltuielile aferente transportului produsului (tur-retur) pentru rezolvarea garantiei revin in responsabilitatea clientului.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata de Cumparator Vanzatorului in maxim 48 ore de la receptia marfii. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

 

ALTE GARANTII

Materialele si serviciile acestui site sunt oferite astfel cum sunt prezentate fara nici o garantie de orice fel, nici garantiile de comercializare, de neincalcare a proprietatii intelectuale sau de a se potrivi pentru o anumita utilizare. Vanzatorul nu garanteaza acuratetea si integritatea informatiilor de pe acest site.

 

EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
a. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
b. Vanzatorul are dreptul de a face schimbari ale informatiilor de pe acest site, fara a avea obligatia anuntarii lor in prealabil. Informatiile privind produsele si serviciile de pe acest site ar putea sa nu mai fie actuale, iar Vanzatorul nu are obligatia sa le actualizeze. De asemenea, descrierile produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul va prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)
Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
Vanzatorul va autorizeaza sa vizualizati si sa salvati materialele si informatiile de pe acest site numai daca le folositi in scop personal, necomercial, cu conditia sa mentineti toate simbolurile si textele cu privire la dreptul de autor pe care le contin materialele originale, pe orice copie a acestora. Materialele din acest site apartin Vanzatorului  iar utilizarea neautorizata a acestora incalca legea dreptului de autor precum si alte legi in vigoare. Este interzisa modificarea materialelor de pe acest site si reproducerea, expunerea in public, distribuirea in scop comercial sau public, utilizarea pe alte site-uri sau calculatoare. Daca nu respectati aceste conditii, nu mai sunteti autorizat sa folositi acest site si aveti obligatia sa distrugeti toate copiile materialelor, tiparite sau copiate, indiferent de suport.
Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

LIVRAREA
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

 

FACTURARE si PLATI
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

 

LIMITAREA RESPONSABILITATILOR

Erorile legate de compatibilitatea produselor/componentelor cumparate de pe LGMag.ro si cele pe care le detineti sau le veti detine din alte surse (cumparaturi online, magazine, etc), cat si erorile dumneavoastra in alegerea si cumpararea produselor (dupa codurile lor) nu reprezinta responsabilitatea site-ului LGMag.ro (reprezentat legal de Vanzator), si nu ii poate fi imputabila in nici un fel.

Vanzatorul, furnizorii sai sau alte parti care sunt mentionate pe acest site nu sunt responsabile in nici o circumstanta pentru orice fel de pierderi (incluzand, fara limitari, cele rezultate din profituri pierdute, pierderea datelor sau intreruperea activitatii) rezultate din utilizarea, incapacitatea de a utiliza sau din rezultatele utilizarii acestui site, a oricaror site-uri legate la acest site sau din materialele, informatiile sau serviciile continute pe oricare din aceste site-uri, indiferent daca sunt bazate pe garantie, contract sau orice alta modalitate legala si indiferent daca a fost sau nu atentionat de posibilitatea aparitiei de astfel de pierderi. Daca utilizarea materialelor, informatiilor sau a serviciilor de pe acest site are ca rezultat aparitia necesitatii de service, reparatii sau corectii ale echipamentelor sau ale datelor, va asumati costurile presupuse de acestea.

In afara de cazul in care este agreat diferit de catre Vanzator si Cumparator, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului. 

 

TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

 

RENUNTAREA LA CUMPARARE

In cazul contractelor la distanta, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Produsul se va returna numai in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit), fara a prezenta semne de uzura sau consum, softul sa nu fi fost modificat sau adaugate alte softuri, pentru orice alte situatii returul fiind considerat facut cu rea credinta, iar Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza primirea lor. In toate situatiile, cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se face in cel mult 30 de zile de la retur. Denuntarea de contract se face numai in scris, in orice alta forma neavand relevanta juridica si neputand fi opusa Vanzatorului.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai e posibila vinzarea lui ca nou, ne rezervam dreptul de a solicita clientului o taxa pentru aducerea produsului in starea initiala, daca este posibil, sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca secondhand.

De asemenea, in cazul ridicarii produselor de la sediul firmei noastre, indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic, prin alta metoda) acceptarea acestei comenzi, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare cumparare se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare cumparare. Lansarea comenzii, email-urile si discutiile telefonice avute cu personalul firmei noastre nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta.

La efectuarea comenzii, se considera ca solicitantul cunoaste toate conditiile acestui capitol pe care si le insuseste ca atare.

 

LITIGII

Eventualele litigii aparute se vor judeca de instantele competente de la sediul Vanzatorului indiferent de partea solicitanta.

 

FORTA MAJORA

Forta majora, asa cum este definita de lege, exonereaza de raspundere partea care o invoca in conditiile legii cu certificarea notificarii scrise prealabila in termen de 5 zile de la data aparitiei fortei majore si in baza certificatului eliberat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

SONDAJ / Ce modalitate de plata preferati pentru cumparaturile online?
Ce modalitate de plata preferati pentru cumparaturile online?
Suport
Newsletter Contact
Ghidul tau autentic de shopping. Viziteaza magazinul LGMag.ro pe ShopMania Comparator online Romania www.price.ro - your shopping expert